Samsung Galaxy familie wederom uitgebreid

welkesmartphone
Reacties staat uit voor Samsung Galaxy familie wederom uitgebreid

Samsung Galaxy familie wederom uitgebreid

Bij het horen van de naam Samsung Galaxy zal vrijwel iedereen direct denken dat het gaat om de high-end smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant, maar dat is niet juist. Samsung Galaxy verwijst naar een veel breder aanbod van mobiele apparaten zoals smartphones, tablet computers, MP3-spelers, camera’s en smartwatches. Wat de Samsung Galaxy familie wel gemeen hebben is dat ze allemaal gebruik maken van het Android besturingssysteem.

De verschillende lijnen die Samsung hanteert

Om de producten in de Galaxy familie nog enigszins van elkaar te onderscheiden maakt Samsung gebruik van letters achter de naam Samsung Galaxy. Sinds augustus 2011 hanteert Samsung de volgende Galaxy-lijnen, waarbij de volledige naam niet gebruikt wordt, alleen de letter wordt gebruikt voor marketingdoeleinden. Zie hieronder welke indeling Samsung sinds 2011 gebruikt voor de Galaxy familie:

S = Super Smart (super high-end)
N = Note (high-end phablet)
A= Alpha (high-end)
R = Royal (hogere klasse)
W = Wonder (hoogwaardige middenklasser)
M = Magical (adequate specificaties maar betaalbaar)
Y = Young (instap telefoon voor jonge gebruikers)

Bij het inrichten van de verschillende klassen heeft Samsung rekening gehouden met de grootte van de displays en de geïnstalleerde processoren. Apparaten waarbij achter de letter het woordje Duo vermeld staat is geschikt voor twee simkaarten, bijvoorbeeld: Samsung Galaxy S6 Duo. De smartphone is precies hetzelfde als de standaard Galaxy S6 maar de gebruiker kan nu twee simkaarten in één telefoon gebruiken. Dit is vooral makkelijk voor mensen die altijd met twee mobiele telefoons in de weer zijn. Deze mobiele telefoons worden in de volksmond ook wel Dual sim mobiele telefoons genoemd.

Galaxy Alpha laatste nieuwkomer in de Galaxy familie

De laatste telg in de Samsung Galaxy familie is de Galaxy Alpha. Het toestel is in augustus jongstleden gelanceerd door het Zuid-Koreaanse bedrijf en het zal tussen het hogere segment en de super high-end smartphones in komen te staan. Samsung is van plan meerdere smartphones onder de naam Samsung Galaxy Alpha uit te brengen. De afkorting die voor deze serie gaat gelden is Samsung Galaxy A. De eerst toestellen zijn al te bestellen middels een pre-order.

Aan het begin van 2015 zal Samsung ook weer een nieuw vlaggenschip voor 2015 presenteren en naar alle waarschijnlijkheid zal dit de Samsung Galaxy S6 worden. Naar verluid komt het toestel in twee versies op de markt een standaard versie en een premium versie met licht gebogen scherm. Het laatst genoemde toestel zal verkocht gaan worden onder de naam Samsung Galaxy S6 Edge.