Reparaties mobile devices flink toegenomen afgelopen jaar

Reparaties mobile devices flink toegenomen afgelopen jaar

Het aantal smartphones dat in omloop is is natuurlijk al jaren aan het stijgen, echter is dit aantal het afgelopen jaar wel gestagneerd. Inmiddels beschikt ruim 85% van Nederland over een smartphone. Jongeren krijgen op steeds jongere leeftijd een smartphone om bereikbaar te zijn, senioren gaan ook steeds vaker toch nog gebruik maken van devices als tablets en smartphones. Middels deze ontwikkelingen zijn we uitgekomen op zo’n 85% van alle inwoners in Nederland. Wat je als lezer van dit artikel ook wel zult weten is dat smartphones en tablets erg kwetsbaar zijn door hun grote schermen. Dit feit heeft ertoe geleid dat er veel smartphone toestellen en tablets gerepareerd zijn afgelopen jaar.

Smartphones

Binnen de smartphone branche zijn met name toestellen van Apple en Samsung regelmatig gerepareerd. Veel voorkomende schades waren:
– Waterschade
– Touchscreens (barst- / breukschade)
– Veel gebruikte buttons
Met name reparaties in de randstad zijn erg toegenomen. Reparaties in Haarlem, Amsterdam en Den Haag zijn in aantallen flink gestegen t.o.v. het voorgaande jaar. Daarnaast zijn er ook veel aanbieders bij gekomen in de Randstad, dit brengt meer concurrentie met zich mee voor de reparatie centers.

Tablets

Binnen de tablet reparaties waren de Samsung tablets veruit de meest gerepareerde tablets in de branche. Gevolgd door de Apple iPad (totaliteit van alle series). Bij tablets ging het vooral om schade aan de touchscreens dat gerepareerd moest worden. Met name na de zomerperiode zagen de reparatie centers grotere vraag naar reparaties, vermoeden is dat veel devices mee gegaan zijn op vakantie en daar schade hebben opgelopen.

Jongeren als oorzaak?

Natuurlijk is het nooit leuk als je mobile device schade heeft opgelopen, je wilt dit uiteraard zoveel mogelijk voorkomen. Het feit dat er meer reparaties zijn gedaan dit jaar t.o.v. vorig jaar deze periode heeft natuurlijk te maken met de toename in aantallen maar waarschijnlijk ook met de relatief jonge gebruikers van de toestellen. Jongeren zijn over het algemeen toch roekelozer als het gaat om zuinig omgaan met producten.

Geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *