Prepaid versus abonnement

Prepaid versus een abonnement

Bent u van plan om een telefoon aan te schaffen? Dan zullen wij u in dit artikel inzicht geven in de mogelijkheden die er voor u zijn. Er zijn abonnementen met een vaste bundel per maand en er is de mogelijkheid om een prepaid telefoon aan te schaffen en deze per keer op te waarderen. Dit hangt af van uw belgedrag. Wij zullen in kaart brengen wat de mogelijkheden hierin zijn.

Kosten

De kosten van een abonnement zijn zeer verschillend. Zo zijn er al sim only abonnementen van €5,- per maand, maar er zijn ook abonnementen i.c.m. een telefoon voor wel €60,- per maand. Het hangt natuurlijk af van het type en model telefoon was u combineert met het abonnement.

Een prepaid simkaart in combinatie met een los toestel zijn er dan natuurlijk ook in alle prijsklassen te vinden. Zo zijn er telefoon te koop voor €20,- maar zijn er ook telefoon met een aanschafprijs van wel €800,-.

Mobiel internet

Op het gebied van mobiel internet is het vaak de beste keuze om te kiezen voor een sim only abonnement of een abonnement i.c.m. een telefoon. Dit komt doordat het prijzig is om met een prepaid simkaart gebruik te maken van mobiel internet. Weet u dat u veel gebruik maakt van mobiel internet? Dan raden wij u aan om te kiezen voor een abonnement.

Advies

De aanschaf van een prepaid simkaart en een abonnement hangt dus voornamelijk af van de gebruiker van het toestel. Zo is het voor kinderen beter om te beginnen met een prepaid telefoon, zodat deze niet onnodig hoge kosten kunnen maken wanneer zij abonnement zouden hebben.

Heeft u een goed inzicht in uw belgedrag en eventueel dataverbruik? Dan is het een persoonlijke kwestie. Wanneer u de telefoon alleen gebruikt om bereikbaar te zijn en zo nu en dan een telefoontje te plegen is het raadzaam om gebruik te maken van prepaid simkaarten. Gebruikt u voornamelijk mobiel internet? Dan raden wij u aan om toch opzoek te gaan naar een passend abonnement.

Geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *