iPhone 6 meest gezochte zoekterm van 2014 in Google

welkesmartphone
Reacties staat uit voor iPhone 6 meest gezochte zoekterm van 2014 in Google

iPhone 6 meest gezochte zoekterm van 2014 in Google

2014 loopt ten einde en dan komen ook altijd alle lijstjes weer op tafel met bijvoorbeeld de populairste vakantiebestemmingen van 2014, de leukste gebeurtenissen van 2014 of de meest gezochte zoektermen van 2014 in Google. Elk jaar presenteer Google verschillende lijsten met de meest gezochte zoektermen van het jaar. In de categorie consumenten elektronica was het meest gezochte zoekwoord iPhone 6. Dit hadden wij ook niet anders verwacht want naast dat Apple alle verkooprecords verbreekt, zijn de toestellen ook het meest besproken van alle smartphones in 2014.

De runner-up in het lijstje met meest gezochte zoektermen in de categorie is de Samsung Galaxy S5 en op de derde plek staat Google’s eigen Nexus 6. De lijst van Google klopt eigenlijk precies bij het beeld dat wij hebben van het afgelopen jaar, er zijn eigenlijk geen verrassingen te noemen in de lijst van consumenten elektronica. Wat enig sinds wel verrast te noemen is is dat de Galaxy S5 op de tweede plaats staat want het toestel werd in het begin goed ontvangen maar helemaal niet goed verkocht. De Galaxy S5 verkocht zelfs nog slechter dan de Galaxy S4. Blijkbaar vonden mensen het toch een belangrijke release waardoor er vooral rondom de release veel gezocht is naar de zoekterm Samsung Galaxy S5.

iPhone 6 Plus ontbreekt op het lijstje

Het is niet de eerste keer dat Apple met een product op de eerste plaats staat in het lijstje met meest gezochte zoektermen voor consumenten elektronica. Vorig jaar stond Apple ook al op nummer één met de iPhone 5s. De titel wordt nu dus overgenomen door de iPhone 6. We missen alleen de zoekterm iPhone 6 Plus op het lijstje, maar dat heeft te maken dat er pas gezocht werd op iPhone 6 Plus nadat Apple bekend had gemaakt dat het toestel deze naam zou krijgen. Dit is net te kort om dan in het lijstje van meest gezochte zoektermen te komen.

Hoe komt het lijstje er in 2015 eruit te zien?

We kunnen nu vast en zeker ook wel gokken wat volgend jaar aan het eind van 2015 bovenaan het lijstje zal staan van meest gezochte zoektermen in de consumenten elektronica. Dat zou ongetwijfeld de iPhone 6s worden en wie weet staat de iPhone 6s Plus er dan ook wel tussen. Nog 12 maanden te gaan en we weten exact wat we met zijn allen massaal hebben gezocht op Google

Related Articles